FENNTARTHATÓSÁG

Az elmúlt néhány évben partnereink segítségével, Skóciában és Mozambikban már több mint kétmillió fát ültettünk. Számuk folyamatosan nő, a már elültetettek pedig szépen gyarapodnak – alig várjuk, hogy még több képet oszthassunk meg róluk, amint kifejlett erdőkké és mangroveerdőkké nőnek!

 

 

Kedvenc fáink a skót felföldön található Badenoch és Strathspey erdejeiben, különösképpen az Aviemore közelében nőnek. Itt még megtalálhatók az ősi Kaledóniai erdő maradványai, mely egy mérsékelt égövi esőerdő, ami egykor szinte az egész Skót-földet beborította. A mára megmaradt erdőkben található skótfenyők az utolsó jégkorszak után elsőként megtelepedett fenyők közvetlen leszármazottai. Ezen erdők számos olyan ritka fajnak adnak otthont, mint a tündéreknek!

 

 

A tündérek mellett a Glenmore-erdő hosszú kilométereken át kanyargó és tűlevéllel borított ösvényei és földútjai a terep- és gravel-kerékpárosok paradicsoma is. Ezen sportok kedvelői számára közkedvelt program május végén felmászni a Meall a’ Bhuachaille lejtőire, ahonnan rálátni a fák felett táncoló pollenfelhőkre.

Csatlakozz hozzánk, ha te is szereted a fákat és az erdőket! Használd az #EnduraHeartsTrees hashtaget, és hozzunk létre egy digitális erdőt!

 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.