HUNGARIAN DIVIDE

Ha szeretsz olyan kalandban részt venni, melyben épp úgy fontos a fizikai- és a mentális erőd, mint a taktikai- és a megoldó készséged… Ha szeretsz felfedezni a tömegektől távoli helyeket, és kilépni a komfortzónádból… Ha szeretsz különböző nehézségű és jellegű terepeken, kifejezetten nagy távolságokat letekerni…. Ismerd meg a Hungarian Divide-ot, mely évtizedes tradíciókkal rendelkező európai kerékpáros offroad túrákból ihletve született meg.

A Divide nem egy verseny, inkább egy vérbeli kerékpáros kalandtúra, ám mégis, mivel kihívás a testnek, a léleknek, a szellemnek és a technikának, valahol mégis verseny jellege van…

A mezőny nyugatról keletre szeli át az országot, érintve hazánk olyan csodaszép vidékeit, mint például az Őrség, a Balaton-felvidék, a Budai-hegység, a Börzsöny, a Mátra, a Bükk, az Aggteleki-karszt, vagy a Zempléni-hegység. Habár az idei útvonal picit módosult az eddigiekhez képest, továbbra is túlnyomó részt terepen és technikás utakon halad, olykor extrém meredekségű szakaszokon – a korábbi Divide-ok során nagyon kritikusnak ítélt szakaszok lettek újra tervezve.

Az útvonal jellege miatt leginkább egy málházható, strapabíró, ám könnyedén guruló mountain bike, vagy gravel kerékpár alkalmas a teljesítéshez, melyhez a rövidebb távon „csak” 730 kilométert, a teljes távon pedig 1400 km-t kell letekernünk. Előbbi esetében 13 000 méter, utóbbiban 24 000 méter szint vár ránk, amit 7 illetve 11 nap alatt kell teljesítenünk. Egyénileg vagy csapatban is indulhatunk, hagyományos- vagy e-bike kerékpár nyergében.

A nagy távolság és szint mellett a különböző minőségű és jellegű terepek váltakozása, a változékony időjárási körülmények és a könnyedén bekövetkező technikai problémák okozta helyzetekben szükséges jó (olykor gyors) döntések meghozása is terhet ró ránk. Így aki indulna, annak a jó edzettségen, a haladó technikai tudáson, a kiemelkedő problémamegoldó készségen felül hatalmas mentális erőre és motivációra is szüksége lesz. De nem csak az egyéni indulók számára, hanem a csapatban (2-5 vagy 6-10 fős) teljesítés esetében is.

A méltán Európa legkeményebb offroad kerékpáros kalandtúrái közé tartozni vágyó Hungarian Divide idén Szentgotthárdról rajtol el, június 24-én. Ha további információkra vagy kíváncsi, vagy neveznél, keresd a klnd.eu oldalt.

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.