ORTLIEB BACK-ROLLER CLASSIC táska

Gravel? Trekking? A többlet cuccaink elhelyezésére ideális választás egy kormányra szerelhető táska, mint például ez az Ortlieb modell, mely választható kisebb, 9 literes, és nagyobb, 15 literes űrtartalmú változatban is! A kormányra felfogatott táskák nagy előnye, hogy súlyuk és elhelyezkedésük nem befolyásolja a kormányzást, valamint nem változik rázósabb terepen sem a kerékpározás minősége.

A vízálló táska mindkét vége nyitható, így könnyedén és gyorsan férhetünk a tartalmához – mindkét végén feltekerhető szájat kapott. A kompressziós hevederek révén tökéletesen méretre igazítható, ezzel is csökkentve a felesleges mozgást, valamint akár extra felszerelést is rögzíthetünk velük a táska külsejéhez – a fémakasztók segítségével pedig egyéb Ortlieb kiegészítők szerelhetők fel.

Felrögzíteni három ponton tudjuk: kettő a kormányt fogja át, míg a harmadik a váz fejcsövét. A hevederek csattal rögzülnek és méretre igazíthatók, mely megoldás segít a könnyű és gyors beállítást, valamint kioldást, ha sietős lenne a lepakolás. A sérülésmentes, tompa felfekvést minden rögzítési pontnál vastag szivacsozás segíti, melyek a távtartást is biztosítják. Természetesen a táska belseje merevítést is kapott, így akadályozva meg, hogy kevesebb cuccal eldeformálódjon, és kényelmetlenné, instabillá tegye a tekerést.

A kisebbik, kompakt változat kiváló választás gravel kerékpárokhoz (koskormányokhoz), míg a nagyobbik kivitel az egyenes kormánnyal szerelt bringákhoz ideális. Előbbi csak 375 gramm, de a nagyobbik is csak 470 gramm tömegű. Befoglaló méretük (9/15 literes kivitel): 16/20cm (magasság) × 40/58cm (szélesség) × 16/20cm (mélység). Természetesen ezen a táskán is megtalálható a 3M fényvisszaverős elem, hogy növelje a passzív biztonságodat!