TÖREKVÉSEK A KLÍMAVÉDELEMÉRT ÉS ERŐFORRÁS-HATÉKONYSÁGÉRT

 

Az ORTLIEB számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, melyhez számos téren kiemelt figyelmet fordít.

Így például a gyártás a cég 1982-es megalapítása óta Németországban történik, és ezt a jövőben is szeretnénk fenntartani! Továbbá a termékeink előállításához felhasznált anyagok több mint 70%-a Németországból származik, és a termelési folyamatok 90%-a a cég heilsbronni gyárán belül történik – ezek összessége révén képesek vagyunk optimalizálni a minőségi gyártást, támogatni a helyi gazdaság növekedését, és a lehető legkörnyezetbarátabb termékeket előállítani.

Tudjuk, hogy az ember által okozott éghajlatváltozás napjainkban az egyik legnagyobb globális veszélyt jelenti, mely folyamatokhoz a gyártók, így az ORTLIEB is hozzájárul – még úgy is, ha termékeink révén az emberek könnyebben intézhetik napi teendőiket a kerékpárjaikon vagy gyalogszerrel, melyek révén csökken a környezetet terhelő károsanyag-kibocsátás. Éppen ezért már 2015 elején drasztikus lépésekre szántuk el magunkat, és a B.A.U.M. Consult céggel együttműködve létrehoztuk az első ORTLIEB klímamérleget (2011-2013), ami az összes fontosabb anyag-, energia- és kibocsátási áramlást értékeli – de ez nem csak az ORTLIEB saját kibocsátását figyeli, hanem a termeléshez szükséges energia előállításából eredőt, valamint a gyártást- és az azt követő szállításokból eredőeket is! Ez képezi az alapját az éghajlatra gyakorolt hatásunk hatékony csökkentésének, mivel szisztematikusan megtaláljuk és megvalósítsuk a megfelelő intézkedéseket.

Ezen törekvéseink révén, a termelés növekedése ellenére is a 2011 és 2017 között vizsgált időszakban 40%-kal sikerült csökkentenünk az éghajlatra gyakorolt hatásunkat azáltal, hogy 2011-ben a légi szállítmányozásról áttértünk a tengerire. Emellett a heilsbronni gyár épületének tetejére napelemeket telepítettünk, s bár statikus okok miatt az elvárt mennyiséget nem tudtuk kiépíteni, a szükséges energia fennmaradó részét helyi vízerőművekből nyerjük, így gyárunk energiafogyasztása 2017 óta teljes mértékben klíma semleges!

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.